Home
 Op de mailinglijst inschrijven :  | FREN
U bent hier : Home / Presentatie MY Racing
Presentatie MY Racing
 
Yves Matton en Christian Levert hebben erg veel ervaring in de autosport. Al veertien jaar is het succes van hun samenwerking nauw verbonden met de producten van Citroën.
 
Yves Matton
stichtte in 1990 ProRace, een bedrijf gespecialiseerd in de preparatie en de verhuur van competitiewagens. Al snel liet ProRace zich opmerken met Janusz Kulig, vice-kampioen van Polen bij de tweewielaangedreven wagens en met Eddy Van den Hoorn, kampioen van Nederland in Groep N. Vanaf 1996 engageerde ProRace zich, met succes, in de Challenge Citroën, meer bepaald met de piloten Frédéric Béco, Davy Vanneste en Thierry Bragard.
 
Vanaf 2002 werkt Yves voor Citroën Sport. Hij is Team-manager van het erg succesvolle team en Yves is tevens verantwoordelijk voor de competitie klantenafdeling. Hij werkt regelmatig samen met Sébastien Loeb, Dani Sordo, Kris Meeke, Simon Jean-Joseph...
 
In 2008 besluit Yves Matton MY Racing op te richten om onderdelen van Citroën Racing te verdelen in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. MY Racing bouwt ook Citroëns voor de autosport en zorgt ook voor de revisie van versnellingsbakken.
 
Eind 2008 breidt MY Racing zijn activiteiten verder uit met de creatie van
  • MY Event, een afdeling die evenementen die verband houden met autosport organiseert
  • My Coaching, gespecialiseerd in de begeleiding en opvolging van sporters.
 
Christian Levert
Al 14 jaar werkt Christian aan Citroëns bestemd voor de rallysport. Hij heeft erg veel ervaring en behaalde vele successen. Eerst met de ZX (Béco won 7 van de 8 wedstrijden van de Trophy in 1997) en vervolgens met de Saxo (Vanneste won de Challenge Citroën in 2001, Bragard won dezelfde promotiecup in 2002). Met een door hem geprepareerde Saxo kit-car werd Xavier Bouche tweede in het Kampioenschap van België 1998.
 
Christian heeft ook ervaring in internationale wedstrijden, vaak met bekende toppiloten. Van de Citroën C2 Super 1600 (Henry en Bonato in het Kampioenschap van Frankrijk, Sordo in het JWRC) tot de Xsara WRC. Zo werkte hij aan de Citroëns van Sébastien Loeb (in 2006, toen de Fransman het Wereldkampioenschap betwistte onder de vlag van Kronos), Juso Pykalisto, Manfred Stohl, Daniel Carlsson, Xevi Pons en Dani Sordo.
 
Sinds 2008 werkt Christian voor MY Racing, waar hij verantwoordelijk is voor de opvolging van de onderdelen van Citroën Racing en alle technische aspecten.

 

Galerij